Ми у соціальних мережах
04.05.2018 | Анна Пархоменко, Андрій Галай

Маріупольська влада на "гарячій лінії": ще одне виконання рекомендацій моніторів Місцевого індексу прав людини

Маріуполь – найбільше прифронтове місто Донецького краю, де у березні проводився моніторинг Місцевого індексу прав людини. У підсумку, за напрямом «Гідний рівень життя» місто отримало високу оцінку.

Проте крім позитивних вражень, команді проекту Української Гельсінської спілки з прав людини не вистачило практичності діяльності міської «Гарячої лінії». Під час проведення моніторингу, члени команди стикалися з тим, що додзвонитися до оператора не так вже і легко: це вдалося зробити лише з шостої спроби.

Крім того, результати анонімного опитування, яке було ініційоване представниками маріупольської приймальні, показали, що далеко не всі громадяни міста взагалі знають про існування міської «Гарячої лінії» із питань соціального захисту. Про що це говорить? Головним чином про те, що незважаючи на складне соціальне становище у місті, обізнаність громадян з питань, які входять до компетенції міської ради недостатня.

На публічному заході та у звіті була надана рекомендація розширити способи  інформування населення про «Гарячу лінію» способами, що доступні до середнього містянина: посередництвом оголошень у місцевій пресі, за допомогою монтажу рекламних банерів у громадських місцях (наприклад, на вокзалах, у транспорті, у місцях відпочинку).

І що ви думаєте? Сьогодні у громадському транспорті представниця моніторингової команди побачила свіжий рекламний постер «Гарячої лінії місцевої влади». До оприлюднення результатів моніторингу такого не було.

Чи покращить це ситуацію із реалізацією прав людини у великому прифронтовому місті із особливими проблемами (численні постраждалі і переселенці з зони бойових дій, складний стан інфраструктури, переорієнтація міста з промислового на інноваційне)? Побачимо. Саме для аналізу виконання рекомендацій #Місцевий_індекс_прав_людини залучає місцевих активістів.

Але однозначно інформованість громадян міста про свої можливості зросте. Ми дякуємо міській владі за врахування рекомендацій моніторингу.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація