Ми у соціальних мережах
25.09.2018 | Андрій Галай

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЙНЕ ПЕРЕТЯГУВАННЯ КАНАТУ. ТЕПЕР СЕРЕДНЯ І ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА

Новація, що гарно проілюстрована у відеозверненні мера Тернополя, коротко полягає у потребі місцевих органів самоврядування винайти кошти для підтримки (не кажучи вже про розвиток) закладів середньої і позашкільної освіти. Освітня державна субвенція на прикладі Тернополя склала 394 млн. грн. надходжень, а видатки, які місто потребує у забезпеченні шкіл та заходів особистого розвитку учнівської молоді обраховані майже вдвічі більше – 664 млн. грн.

Такі інфоприводи останнім часом частішають. Раніше виникали питання зокрема із забезпеченням громадського транспорту, професійно-технічної освіти. Не варто їх сприймати з одного боку – у конфлікті завжди кілька сторін із своїми правдами.

Але це точно демонструє актуальність #Місцевий_індекс_прав_людини як дієздатного інструменту, що реально продемонструє як різні місцеві органи влади долають подібні виклики. Якщо говорити про інструмент Індексу, то ставлення місцевої влади до інфраструктури та персоналу освітньої сфери може бути прослідковано чітко.

Приклади сьогодні вже є на основі моніторингів у містах північної та західної України. Дуже цікаво буде поглянути на аналогічні позиції у прифронтових містах.

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація