Ми у соціальних мережах
Місцевий індекс прав людини › Інструменти моніторингу
Інструменти моніторингу населених пунктів з позиції дотримання прав людини
20.10.2018

ІНСТРУМЕНТ МОНІТОРИНГУ "МІСЦЕВИЙ ІНДЕКС ПРАВ ЛЮДИНИ"

Інструмент моніторингу "Місцевий індекс прав людини". Версія 20.10.2018 / кол.авт., за ред. проф. А.Галая.– К:УГСПЛ, 2018.– 46с.

Проведення моніторингів населених пунктів провадиться представниками місцевих громадських об’єднань за координації та навчальної підтримки УГСПЛ. Моніторинг передбачає виставлення бальної та відсоткової оцінки зусиллям місцевої влади з забезпечення прав людини у кожному напрямові оцінювання.

За результатами кожного моніторингу місцева влада має перелік рекомендацій до покращення власної діяльності; ОМС з цього та інших регіонів бачать невідворотність власного оцінювання і одночасно – інструментарій самооцінки, перелік способів вирішення складних проблем, з якими стикаються щодня; місцеві громадські інституції та представники осіб, чиї права порушені мають контрольний перелік вимог до місцевої влади та можуть обрати спосіб захисту прав мешканців місцевої громади.

Якісне використання Інструменту потребує попереднього навчання і передбачає експертне супроводження командою проекту УГСПЛ. Самостійне використання Інструменту для моніторингу діяльності місцевої влади без отримання попереднього дозволу допустиме лише на рівні громад без оприлюднення повних звітів і висновків моніторингу.

Завантажити видання

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація