Ми у соціальних мережах
13.02.2020 | Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції ініціювало процес розробки Плану дій з прав людини на період до 2023 року

В Міністерстві юстиції відбулося засідання робочої групи щодо розробки змін до Указу Президента України «Про затвердження Національної стратегії у сфері прав людини від 25 серпня 2015 року № 501/2015».

До обговорення долучилися представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Секретаріату Уповноваженого з прав людини, профільного Комітету Верховної Ради України, громадських та міжнародних організацій, що опікуються правами людини.

Як зазначила заступниця Міністра юстиції Валерія Коломієць, «національна стратегія у сфері прав людини є важливим документом, який окреслює основні напрями діяльності держави для забезпечення прав людини в Україні на основі її міжнародних зобов’язань та викликів сьогодення. Водночас строк виконання Плану дій з реалізації Національної стратегії спливає у 2020 році. Тому дуже важливо вже зараз напрацювати відповідні зміни до Указу Президента, яким затверджено Національну стратегію. Ці технічні зміни необхідні, щоб продовжити виконання Національної стратегії у сфері прав людини, а також аби положення Національної стратегії відповідали викликам та потребам сьогодення».

Окрім того, представники влади та громадськості розглянули технічні та редакційні правки, які стосувалися приведення окремих термінів у відповідність до чинного законодавства, а також зміни строків звітування, аналізу та оцінки виконання Плану дій з реалізації Національної стратегії.

«Зараз ми хочемо здійснити повноцінний аналіз того, що було втілено в рамках Національної стратегії у сфері прав людини, починаючи з 2015 року. На основі такого ґрунтовного аналізу будемо комунікувати з органами виконавчої влади про те, чому вдалося або не вдалося реалізувати ті чи інші положення Плану дій. Наступним кроком стане розробка нового Плану дій з реалізації Національної стратегії у співпраці з профільними органами влади та експертним громадським середовищем», – підсумувала Валерія Коломієць.

Українська Гельсінська спілка з прав людини підтримує рішення щодо відкритого процесу підготовки Плану дій з прав людини за участю громадськості та нададуть експертну, організаційну підтирмку у цьому процесі.

Фотоматеріали, зроблені Міністерством юстиції, за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/zasidannya-robochoi-grupi-schodo-rozrobki-zmin-do-ukazu-prezidenta-ukraini-pro-zatverdjennya-natsionalnoi-strategii-u-sferi-prav-lyudini-vid-25-serpnya-2015-roku-5012015-kiiv-11-lyutogo-2020-roku

Рекомендувати цей матеріал:
X



 

забув пароль

реєстрація